بررسی روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه ۶ تیر
نوشته شده توسط : boudika

روزنامه های امروز صبح تهران در صفحات اول خود علاوه بر انعکاس شادمانی مردم قاهره از انتخاب محمد مرسی نامزد اسلامگرایان، از سخنان فرماندهان ارتش و سپاه پاسداران به عنوان پاسخ قاطع به تهدیدهای خارجی یاد کرده اند. ادامه سئوال هایی درباره بی احترامی به رییس جمهور ایران در برزیل و مسائل مربوط به گرانی از جمله دیگر مطالب این روزنامه هاست.

از جمله مطالب این روزنامه ها سئوالی است در این باره که چرا روحانیون به گرانی ها اعتراض نمی کنند و تنها به مسائل فرهنگی مربوط به بدحجابی یا سیاست خارجی علاقه نشان می دهند.

تیتر اصلی صفحه اول تهران امروز

انتظار تهران از مرسی

فریدون مجلسی در مقاله ای در نوشته برخی رسانه‌های ایران طی هفته گذشته پیشاپیش به استقبال پیروزی نامزد «اخوان‌المسلمین» رفتند. اکنون نماینده کسانی که خواهان اعدام حسنی مبارک بودند انتخاب شده است، شاید مانند مقامات قبلی مصر در برداشتن نام «خالد اسلامبولی» کشنده انور سادات از روی خیابان «وزرای» تهران، اصرار نداشته باشند. مصر خیلی شانس آورد که آرا را منصفانه شمردند و در این انتخابات نصف به نصف، اخوانیون برنده شدند. زیرا اگر نتیجه منصفانه هم به آن طرف سنگینی می‌کرد، شاید مصیبتی خونین به بار می‌آورد.

نویسنده از مقامات و تحلیلگران خواسته نگاه واقع بینانه به شرایط داشته باشند اولا رییس‌جمهور منتخب کنونی و طرفدارانش می‌دانند که نفوذ آنان بر ارتش ضعیف است. دیگر اینکه در کشورهایی که پیشینه دموکراسی ندارند نمی‌توان انتظار داشت که صاحبان قدرت آن را به آسانی از دست بدهند. و نکته مهم دیگر این است که منتخب شماره دو اخوان‌المسلمین و طرفدارانش واقف‌اند که علاوه بر ارتش نیمی از رأی‌دهندگان نیز نظر دیگری داشته‌اند. یعنی به آن آسانی هم نمی‌توانند سلایق شخصی خودشان را در امور زندگی مردمانی که بخش بزرگی از آنان نیز مسیحیان قبطی هستند، تحمیل کنند.

صفحه اول کیهان، عکس و خبر شادمانی میدان تحریر

به نظر مقاله شرق محمد مرسی رییس‌جمهور منتخب مهندس تحصیلکرده آمریکا، آنقدر ریاضی بلد است که در این معادله چندین مجهولی، چندان جدی، به دنبال راه‌حلی سریع و دلبخواهی نباشد. و اینها چیزهایی است که یک دولت در تصمیماتش با آن مواجه است و ممکن است در عمل به همان «شیر بی‌یال و دم و اشکم» مولانای خودمان بینجامد.

از چه کسی استقبال نشد، خاتمی یا احمدی نژاد؟

مهتاب یوسفی مقدم در مقاله ای در نوشته انگارهمین دیروز بود که محمود احمدی نژاد در نشست انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بود که دلش سوخته بود برای کم لطفی رئیس جمهور فرانسه که استقبال درستی از محمد خاتمی نداشته است غافل از اینکه ژاک شیراک برای استقبال از رئیس جمهور سابق از پله‌های کاخ الیزه پایین آمد و با وی خوش و بش کرد. اما این روزها عرصه دیپلماسی شرایط متفاوتی را تجربه می‌کند. آخری هم درخواست محمود احمدی نژاد برای دیدار با دیلما روسلف رئیس جمهور برزیل از سوی وی رد می‌شود و در فرودگاه ریودوژانیرو هم شخصیت مهمی از دولت برزیل به استقبال رئیس جمهور و هیات همراه نمی آید.

در ادامه این مقاله آمده فارغ از ضعف دستگاه دیپلماسی در عرصه بین‌الملل و تشریفات بین کشوری می‌توان گفت که رئیس جمهور نماینده یک ملت در عرصه جهانی محسوب می‌شود و هر نوع رفتار و اظهارنظرش به پای مردم آن کشور، فرهنگ و هویتش نوشته می‌شود، به واقع چه پاسخی می‌توان در مورد عدم استقبال و بدرقه مناسب از رئیس جمهورایران در برزیل داد و چه توجیهی در این باره پیدا کرد؟

بی صدائی روحانیت و خاویار کیلویی یک‌میلیون

در گزارشی نوشته خاویار ارزان یک‌میلیون تومانی به‌زودی جای خود را در سفره مردم باز خواهد کرد. تعجب نکنید این جدیدترین وعده در راستای تامین رفاه هرچه بیشتر خانواده‌های ایرانی است تا این‌بار یکی از لوکس‌ترین و گران‌ترین غذاهای جهان کاندیدای حضور در سفره‌های مردم شود؛ سفره‌هایی که این روزها حضور بسیاری از پایه‌های ثابت خود از جمله شیر، مرغ، گوشت، میوه و لبنیات را کمرنگ می‌بیند.

براساس این یکی از شرکت‌های اقماری وزارت جهادکشاورزی که شیلات را در دست دارد از آمدن خاویار ارزان‌قیمت تا ۵/۱ سال دیگر بر سر سفره مردم خبر داد و مدیرعاملش در پاسخ به این سوال که تا چه مدت دیگر خاویار ارزان‌قیمت به بازار خواهد آمد؟ گفته می‌توانیم این قول را به مردم بدهیم که انشاءالله تا ۵/۱سال دیگر خاویار ارزان‌قیمت را بر سر سفره مردم بیاوریم.

به نوشته شرق البته تاکید بر این است که قیمت هر کیلوگرم گوشت ماهی خاویاری ۱۲‌هزار تومان و خاویار نیز یک ‌میلیون تومان خواهد شد، این در حالی است که هم‌اکنون گوشت ماهی خاویاری در بازار کیلویی ۲۵‌هزار تومان و خاویار کیلویی چهار‌میلیون تومان است.

فضل الله یاری در نوشته گرانی‌های اخیر میوه، گوشت، مرغ و لبنیات به”لباس روحانیت» هم رسید. در کنار اخبار و گزارش‌هایی که هرروزه از افزایش قیمت خوراک، پوشاک و مسکن منتشر می‌شود، روز گذشته خبری نیز از گران شدن لباس روحانیت منتشر شد تا بهانه‌ای شود برای بررسی عملکرد روحانیت درباره معضل گرانی در کشور. اگرچه در چند روز گذشته برخی از مراجع تقلید به صراحت از گرانی موجود در کشور انتقاد کرده‌اند اما به نظر می‌رسد در این زمینه، کم‌کاری را مشاهده کرد.

کارتون جمال رحمتی در صفحه اول اعتماد

به نوشته این مقاله در طی سالیان گذشته بارها تصاویری از حضور روحانیون کشور در تجمعات اعتراضی پیرامون مسائل مختلف داخلی و خارجی منتشر شده‌است. گاهی روحانی جوانی در اعتراض به زمین‌خواری و بی‌قانونی در منطقه‌ای از کشور به شهرتی می‌رسد. زمانی روحانی دیگری با تابلویی در دست از وزارت ارشاد می‌خواهد که فلان فیلم را از پرده سینماهای کشور پایین بیاورد. گاهی نیز روحانیونی به میان مردم معترض به سیاست‌های وزارت خارجه آمده‌اند و با سخنان خود راهپیمایان را تحریک و تشجیع کرده‌‌اند.

ابتکار در نهایت نوشته اما هنوز دیده نشده‌است که روحانیت در اعتراض به مسائلی چون معیشت، اقتصاد و یا بیکاری به میدان بیاید و پلاکارد به دست بگیرد. این در حالی است که فراگیری این مشکلات و اهمیت آنها کمتر از موارد مطرح شده، نیست. ممکن است روحانیت موجود در کشور این گرانی را نبیند و یا آن را مانند مردم عادی لمس ‌نکند. ممکن است وظیفه روحانیت مبارزه با گسترش بدحجابی و بالا رفتن آمار فحشا و یا آزار و اذیت مسلمانان در سرزمین‌های فلسطین، بحرین و کشورهای غربی باشد و سخن گفتن از”گرانی” دون شأن آن ها.

در مقاله اصلی خود نوشته ۴.۵ میلیون ایرانی از فهرست یارانه‌بگیران حذف شده اند و بررسیها برای حذف تعداد بیشتری از یارانه بگیران ادامه دارد. وی گفته که بخشی از حذف شدگان ایرانیان خارج از کشور و بخشی دیگر افراد دارای تمکن مالی هستند که با شیوه های مختلف شناسایی شده اند.

این روزنامه نوشته با این وجود به نظر می رسد دولت به‌خاطر محدودیت و کمبود منابع مالی نه تنها به اعتراضات توجهی نکرده است بلکه روشن شده که حدود ۴.۵ میلیون نفر دیگر یارانه نقدی دریافت نمی‌کنند و احتمال حذف افراد بیشتر وجود دارد.دولت در عین حال عملیاتی کردن فاز دوم قانون یارانه ها را هم به حالت تعلیق درآورده است. دولت تاکنون توضیح روشنی درباره تعلیق فاز دوم نداده است.

یک بار هم رمضان

محمد حسین روانبخش در ستون طنز نوشته ما سالهاست که عادت کرده ایم در ایام مبارک، شاهد گرانی بیشترتر کالاها باشیم! نوروز و ماه رمضان، میعادگاه هر ساله افزایش چند باره قیمت‌ها است. مثل معروفی هست که می‌گوید: همیشه رمضان، یک بار هم شعبان ! در راستای این مثل، امسال مرغ در ماه مبارک شعبان، به حدی بالا رفته که مسئولان به شدت محترم بعید است بتوانند با تلاش و کوشش روزافزون خود، در ماه رمضان قیمت مرغ را از اینهم بالاتر ببرند! به همین خاطر، برای جبران مافات ممکن است روی قیمت اجناس دیگر کشیده شود .

نکته دیگر این است که: قائم مقام خانه کشاورز از هجوم آفت میوه به باغ‌های ایران خبر داد؛ اما شما اصلا خودتان را ناراحت نکنید. رویم به دیوار، گلاب به رویتان، مسوولان خیلی محترم در طول این سال‌ها آنقدر تجربه در تبدیل پول نفت به میوه خارجی پیدا کرده‌اند که اگر همه باغ‌های میوه کشور از بین برود، خم به ابروی مبارک نمی‌آورند!

مسوولان ورزش، المپیک را جدی نگرفته‌اند

مهدی هاشمی در مقاله ای در با تاکید بر این که مسئولان ورزش المیپک را جدی نمی گیرند نوشته این مساله بسیار نگران‌کننده است. ما نباید بهانه‌یی به دست کسی بدهیم در حالی که بیگانگان به دنبال سوژه‌یی هستند که اهداف سیاسی خودشان را پشت سایر موضوعات پنهان کنند و ما را به نوعی به چالش بکشانند

در ادامه مقاله آمده مسوولان باید بدون معطلی و حداکثر در طول همین هفته‌ این مشکل را جمع کنند. وزیر ورزش و جوانان باید یک تصمیم اساسی بگیرد و با کسانی که موجب این چالش و مشکلات برای ورزش کشور و فضای عمومی جامعه شدند، به طور جدی برخورد کند تا روندی بر ورزش حاکم شود که موضوعات از طریق کار کارشناسی منطبق بر ضوابط و مقررات صورت بگیرد تا مسوولان کشور را با معضل و مشکل روبه‌رو نکنند و جامعه ملتهب نشود.

کارتون روز؛ حسن کریم زاده، اعتماد

به نوشته این نماینده مجلس و عضو کمیته المپیک: دومین نامه IOC کاملا جدی است و در این نامه ایران تهدید به تعلیق شده است، پشت این موضوع اهداف و اغراض سیاسی وجود دارد. تاکید دارم که نباید بهانه به دست کسی داد و باید به سرعت تعیین تکلیف کرد. در شرایط عادی هم نباید اجازه داد چنین فضایی ایجاد شود، زیرا ما بازی‌های المپیک را در پیش داریم. متاسفانه موضوع المپیک در دستور کار مسوولان ورزش به طور جدی نیست و این خیلی نگران‌کننده است.

قتل کرده، آدم که نکشته

پوریا عالمی در ستون کاناپه نقل کرده که احمد توکلی از این که "اعتبارنامه افرادی به تصویب کمیسیون تحقیق مجلس رسیده است که محکومیت قطعی کیفری دارند" ابراز تعجب کرده بود و از قول خود نوشته "همچین می‌گویید طرف محکومیت به قتل دارد که انگار آدم کشته. واقعا قضیه را بزرگ می‌کنید. خب حالا یک بابایی یک روزی برایش کار پیش آمده و قتل کرده و بابتش محکوم شده. جنایت که نکرده.

در ادامه این طنز نوشته آمده: آیا ما نباید به وضع‌مان ببالیم که چنین مجلس پویا و پر از قصه‌ای داریم؟ در حالی‌که در فرنگ از این خبرها نیست. مثلا چند وقت پیش هفده نماینده پارلمان اسلواکی در اقدامی نمادین [...] در اعتراض به عملکرد دیگر نمایندگان و تبعیضی که بین نمایندگان اسلواکی و مردم عادی در نظر گرفته می‌شود. چرا؟ فکر می‌کنید نمایندگان آن‌ها مثلا توی اختلاس دست داشتند، یا محکومیت قتل دارند، یا از این چیز میزها؟ نه‌خیر

در نهایت مقاله اعتماد آمده: نمایندگان اسلواکی در حالت مستی رانندگی کرده بودند و چون مصونیت دارند نمی توان آن ها را جریمه کرد و اعتراض نمایندگان این بود که مصونیت پارلمانی حذف شود. پرونده داشتن یعنی این. وگرنه حالا یک نفر یک قتلی کرده یا هر چی، چرا چراغ قرمز را که رد نکرده.





:: برچسب‌ها: اتومبیل ,
:: بازدید از این مطلب : 132
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: